Site logo

Gode tips for planlegging av bryllup

Det å arrangere et bryllup er en stor og omfattende jobb. 
Mange velger å sette bort denne jobben til et firma, men har man tid og interesse, så er det mange som gjør denne jobben selv også.
Lokalet dere leier er ofte behjelpelige med mye om det er tilrettelagt for bryllupsfeiring der. Vi har uansett skrevet ned 15 gode tips man burde gå igjennom.

 1. Sett en budsjettramme: Dette kan hjelpe dere å avgjøre hva dere kan og ikke kan gjøre, og hjelpe dere å holde deg innenfor de økonomiske rammene dine.
  Et bryllup er ofte dyrt og med 50+ gjester må man fort regne med 100-200.000kr. Bryllup kan selvfølgelig også gjennomføres billigere om dere har eget lokale og gjør mye selv.
 2. Velg et tema: Et tema kan hjelpe deg å bestemme hvordan dere vil at bryllupet ditt skal se ut, fra stilen på invitasjonene til dekorasjonene på selve bryllupsdagen.
 3. Bestem deg for hvor mange gjester dere ønsker: Dette vil påvirke størrelsen på lokalet dere trenger, og hvor mange invitasjoner dere må sende ut.
 4. Velg en dato: Tenk på ting som vær, hvilke andre arrangementer som finner sted den dagen, og om dere har spesielle datoer som betyr mye for deg og partneren din.
 5. Velg et lokale: Vurdér ting som størrelse, beliggenhet, pris og tilgjengelighet når du velger lokale for bryllupet. Skal dere gjennomføre bryllupet i Norge eller i utlandet?
  Mange legger bryllupet sitt til en herregård eller slott i Sverige.
 6. Velg en fotograf: Det kan være lurt å begynne å se etter fotografer tidlig, slik at dere kan finne noen du liker og som har tilgjengelighet på den dagen dere ønsker.
 7. Velg en cateringtjeneste: Vurdér ting som menyvalg, pris og anmeldelser når du velger cateringtjeneste. Kanskje lokalet har noen gode avtaler eller ordner med maten på stedet?
 8. Velg en DJ eller band: Dette vil hjelpe å sette stemningen på bryllupet, så det kan være lurt å velge noen dere tror vil være populære blant gjestene dine.
 9. Velg en brudekjole: Begynn å lete etter brudekjolen i god tid, slik at bruden har god tid til å prøve ulike alternativer og få den tilpasset.
 10. Velg blomsterdekorasjoner: Tenk på hva slags blomster duereønsker, og hvordan dere vil at de skal brukes i bryllupet ditt.
 11. Velg en kake: Tenk på smak, størrelse og utseende når dere velger kake til bryllupet. Kanskje gjennomføre en prøvesmaking?
 12. Velg transport: Vurdér om dere ønsker å leie en limousin eller om du vil bruke en annen form for transport til og fra bryllupet.
 13. Velg en første dans: Begynn å øve på første dansen i god tid. Hvilken sang skal dere danse til?
 14. Planlegg underholdningen: Tenk på om dere vil ha underholdning som for eksempel en fotograf som tar polaroidbilder eller et band som spiller livemusikk. Kanskje noen morsomme leker?
 15. Planlegg hvordan du skal feire bryllupsreisen: Vurdér om dere vil dra på en romantisk ferie, eller om dere vil gjøre noe mer avslappende som for eksempel å tilbringe tid på et spa.

 

Vi håper tipsene over ga dere litt hjelp. Det er selvfølgelig en del til som må på plass. Men har dere kontroll på punktene over, så er dere snart i mål.
Her på eventguiden har vi alt dere trenger. Alt fra catering, fotografer, lokale og bryllupsdekoratører. Klikk dere litt rundt, så finner dere raskt noen aktuelle leverandører i deres område.

Lykke til med arrangementet!